Nieuws

Team Streuer doet goede zaken tijdens IDM weekend in Zolder

15/07/2016

Afgelopen weekend was team Streuer, voor het 4e weekend op rij, actief op een circuit. Na de twee WK-races in Kroatië en Hongarije en een demo tijdens de beroemde Bikers Classics, op het circuit van Spa Francorchamps, hebben we afgelopen weekend gereden op het Belgische circuit van Zolder. 

Tijdens dit evenement werd de 3e ronde van het IDM-zijspannen verreden. Team Streuer kwam naar Zolder, met 1 punt voorsprong, als leider in de tussenstand. Vorig jaar hadden we goede resultaten weten te behalen op dit circuit. Het team keek dan ook met vertrouwen uit naar dit weekend. Dit weekend waren de Nederlanders ook weer aanwezig, om voor de ONK-punten te strijden. Dit leverde weer een vol startveld op van 25 teams. Ook WK-leider Päivärinta had zich ingeschreven, dus aan tegenstand geen gebrek.

Vrijdag: Vrije trainingen.
Vandaag stonden er maar liefst 3 vrije trainingen op het programma en dat kwam ons goed uit. We waren nog steeds op zoek naar een oplossing voor onze gripproblemen en dan is extra rijtijd altijd welkom. Bennie en Geert begonnen de eerste sessie rustig, maar de rondetijden gingen al vrij snel omlaag. Bennie kwam tijdens deze sessie een aantal keren in de pits om het één en ander te verstellen. Aan het eind werd er nog een snelle ronde uitgeperst die binnen een seconde van onze PR uitkwam.

Tijdens de 2de sessie was team Streuer weer goed onderweg en werd de rondetijd nog iets scherper gezet. Dit werd gedaan op gebruikte banden dus dat beloofde nog wat. Aan het eind van deze sessie stonden we op de 2e plaats met Päivärinta op 1,9 seconde voor ons. Zij gingen vanaf de eerste ronden al erg snel rond en verkeren in bloedvorm.

Voor de 3e sessie werd er een nieuwe achterband gemonteerd en werd de achter-schokbreker verwisseld. Na een zeer snelle outlap, kleurde de tijd in de eerste sector paars en dit betekende dat de snelste tijd van de dag op deze sector werd neergezet. Dat beloofde wat! De pitcrew stond klaar om dit door te geven, maar Bennie en Geert kwamen maar niet meer langs. Ze bleken stil te staan in een grindbak in sector 2.  

Zaterdag: Kwalificaties
Één ding was ’s morgens wel duidelijk, het zou erg warm en broeierig worden. Het zou dus moeten gebeuren in de eerste kwalificatie. Bennie en Geert stonden dan ook vooraan in het parc ferme, om zo een vrije baan te hebben voor de eerste paar ronden. Al in de 2e ronde werd de tijd van de vrijdag verbeterd. Een ronde daarna ging onze PR er al aan. Na 5 ronden kwam Bennie de pits in voor overleg. Op dat moment hadden we de voorlopige pole in handen. Na een korte pauze gingen Bennie en Geert weer de baan op om de tijd nog iets scherper neer te zetten. Ondertussen was Päivärinta op stoom en zette de snelste tijd op de klokken. Bennie en Geert probeerden hun tijd nog te verbeteren, maar kwamen in drukker verkeer terecht. De tijd werd niet meer verbeterd en zo stonden we voorlopig op de 2e plaats.

Ook tijdens de 2e en beslissende kwalificatie was team Streuer weer goed onderweg. Tegen alle verwachtingen in werd de tijd met nog eens 0,5 seconde verbeterd. Dat had niemand verwacht, omdat de temperatuur flink hoger lag dan in de ochtend. We hadden de achterstand op Päivärinta tot 0,8 seconde verkleind. Maar team Roscher, onze grootste concurrent voor het kampioenschap, zat ons op de hielen. We stonden op de eerste startrij en daar waren we dan ook tevreden mee. We keken vol vertrouwen uit naar beide races op de zondag.

Zondag: Warm-up en 2 races.
Ook voor vandaag werd er zeer warm weer voorspeld, maar gelukkig stond er ook een verfrissend briesje. Tijdens de warm-up verliep alles volgens plan en werd het span hierna in gereedheid gebracht voor de 1e race.

Team Streuer kende een zeer goede start en leken als 1e de eerste bocht in te duiken, maar Päivärinta stelde direct orde op zaken. Beide teams hadden een zeer snelle eerste ronde. Bennie zat bij de eerste doorkomst nog in het achterwiel van de Fin en er was direct al een klein gaatje geslagen op de achtervolgers. Päivärinta reed een super 2e ronde en daar had team Streuer geen antwoord op. Er zat niks anders op dan te volgen. Het werd een eenzame race voor Bennie en Geert, want ze zagen Päivärinta verdwijnen en de voorsprong op de achtervolgers werd ongeveer 1.5 seconde per ronde groter. Na 15 ronden race werd de finishlijn als 2e gepasseerd. Doordat Päivärinta als gastrijder meedeed kregen we de volle 25 punten voor het kampioenschap. Onze naaste belager “team Roscher” kwam als 4e over de streep achter team Sattler en kreeg 16 punten. Dus liepen we deze race 9 punten uit in het kampioenschap.

Aan het einde van de middag ging de 2e race van het weekend van start. Op de grid kregen we te horen dat de aantal ronden ivm tijdsdruk was ingekort naar 11 ronden. Ook nu kende team streuer een goede start, maar moesten direct al weer toezien dat Päivärinta al weer een gaatje sloeg. Maar het grootste gevaar kwam van achteren, want Roscher bleek ons in de eerste ronden redelijk te volgen. Bennie begon hierna het tempo dan ook flink op te voeren en we liepen direct alweer 1,5 seconde per ronde weg bij onze concurrent. Het leek een kopie te worden van de eerste race, maar dat veranderde bij het ingaan van de 5e ronde. Het team van Gällros – Daalhuizen crashten zwaar in de bocht na het start-finish gedeelte. Beiden hadden direct medische assistentie nodig en de race werd middels de rode vlag stil gelegd. Al snel kwam het besluit van de wedstrijdleiding dat er geen herstart zou komen en dat er halve punten zouden worden vergeven. Ook deze keer kregen we punten voor de eerste plaats en scoorden hiermee 13 punten. Roscher kreeg voor de 2e plaats, 10 punten toebedeeld . Dit betekende dat we dit weekend 12 punten zijn uitgelopen in het kampioenschap en nu met 13 punten voorsprong aan de leiding gaan.

De volgende wedstrijd, voor het IDM, is over 2 weken op het circuit van Schleiz. Dit is geen onbekende baan voor team Streuer, want hier hebben we vaker gestreden.

Team Streuer wenst team Gällros – Daalhuizen een spoedig herstel toe.