Nieuws

Team Streuer pakt Duitse titel, op thuis circuit

09/09/2016

Afgelopen weekend werd op het TT circuit in Assen de 5e ronde voor het IDM kampioenschap verreden. Dit weekend reden we weer samen met de teams die strijden om de  ONK titel. En dit leverde weer een mooi vol startveld op, want 21 teams hadden zich aangemeld.

Voor dit weekend hadden de zijspannen 2 races, dit te samen met 3 vrije trainingen en 2 kwalificaties, dus zeer veel circuit tijd 

Met 25 punten voorsprong, en nog 3 races te gaan, was het dus mogelijk om dit weekend het kampioenschap binnen te halen. En dat was dan ook onze doelstelling, de titel veilig te stellen in Assen.

Vrijdag : 3 vrije trainingen en 1 kwalificatie.

Vandaag zouden we 4 keer de baan op mogen, maar we besloten om de eerste vrije training te laten schieten. Reden hiervoor was de nog steeds natte baan, die net niet nat genoeg was voor de regen banden. Ook de 2e sessie werd overgeslagen, nu was de baan wel een stuk droger geworden. Maar nog steeds niet geschikt om vol uit te gaan op slicks, dit bewezen ook wel de tijden die wel werden genoteerd.

In de middag tijdens de 3e sessie, was de baan geheel opgedroogd en stond dan ook iedereen te trappelen om de baan op te gaan. Bennie en Geert gingen als een van de eersten de baan op, en vanaf het begin waren ze direct zeer snel onderweg. Maar in de 5e ronde ging het even goed mis voor team Streuer.

Bij het uitkomen van de Strubben drifte het span op alle wielen naar buiten, normaal hoort dat ook te gebeuren maar deze keer ging het iets te ver. Op de kerbstones kreeg het span ineens weer grip, en voor Bennie en Geert het wisten ging het span over de kop. Geert werd gelanceerd en buitelde diverse keren over het asfalt, Bennie zat nog vast onder het span en schoof nog een behoorlijk eindje over het asfalt. Direct werd de sessie stil gelegd, ondertussen had Geert, Bennie bevrijd, en deze kwam onder het span vandaan, en werd het span weer recht gezet, beiden bekeken de schade nog even en samen met de baco,s werd het span richting het paddock gedrukt.

De schade aan het span bleek mee te vallen, Bennie had ook geen klachten, Geert bleek wat last van z,n rechter hand te hebben. Beiden melden zich bij de medische post, Bennie mocht direct weer vertrekken, Geert moest echter naar het ziekenhuis voor foto’s van z’n hand. Daar werd geconstateerd dat er 3 middenhands beentjes waren gebroken, en dus in het gips gezet moest worden. Een dikke tegenvaller , en zeker geen goed begin van het weekend.

Het span was wel weer race klaar te krijgen voor de rest van het weekend, maar een passagier moest nog wel even worden gevonden. Gelukkig voor ons was Gerard Daalhuizen ook aanwezig en hij was bereid om dit weekend als invaller voor Geert te fungeren. Hij rijd normaal met Billy Gällros het WK en ONK, maar aangezien Billy nog geblesseerd was na hun crash in Zolder, hadden we daarbij het geluk snel een goede invaller te hebben gevonden, en kon team Streuer het weekend vervolgen. De eerste kwalificatie konden we niet rijden, want het span zou eerst goed nagekeken moeten worden.

 

Zaterdag : 2e kwalificatie en Race 1.

We zouden dus maar 1 kans hebben voor een goede startplaats, en Roscher onze grootste concurrent voor de titel  had de voorlopige pole tijd in handen. Bij de start van de 2e kwalificatie  stond team Streuer weer vooraan in het parc ferme, en ging als een van de eersten de baan op. De eerste paar ronden werd er nog rustig aangedaan, maar waren de neergezette tijden al goed voor de 5e plaats. Toen bleken Bennie en Gerard genoeg aan elkaar gewend te zijn en ging het gas erop bij team Streuer.

De ronde tijden gingen dan ook flink naar beneden, al snel werd de pole tijd verbeterd en stond team Streuer boven aan het lijstje. In de 7e ronde werd de snelste tijd genoteerd, en deze werd niet meer verbeterd door de concurrentie, en zouden we dus vanaf de pole mogen vertrekken voor beide races. Veel verschil met Kretzer op P2 en Satler op P3 was er niet, welgeteld 1/10 van een seconde was het verschil tussen de top 3.

Later die middag stond dan race 1 over 14 ronden op het programma, Bennie en Gerard stonden dan ook relaxed aan de start. De start was goed, maar team Satler had een iets betere start en dook als eerste de Haarbocht in. Zij voerden het veld ook tijdens de eerste doorkomst nog aan maar team Streuer zat in hun achterwiel. In de 3e ronde vond Bennie het welletjes en passeerde Satler met een mooi actie in de GT bocht. 

Hij voerde direct het tempo op en team Streuer liep per ronde weg bij de achtervolgers. Enkele ronden hierna moest Satler opgeven met mechanische problemen, maar toen was onze voorsprong al opgelopen tot 9 seconden. Bennie en Gerard reden de race dan ook behouden uit en kwamen als 1e over de streep met een voorsprong van 9 seconden op team Kretzer. Met deze overwinning was onze voorsprong in het kampioenschap opgelopen tot 50 punten, want ook Roscher finishte niet in deze race. We zouden dus nog 1 punt nodig hebben in race 2 op de zondag, en dat was een goede uitgangs positie voor team Streuer.

 

Zondag : Warm-up en Race 2

Deze morgen hadden we eerst nog een warm-up training van 10 minuten, Bennie en Gerard waren de gehele sessie in de baan, en pakten ook nu de snelste tijd. Het span voelde goed aan en we keken dan ook vol vertrouwen uit naar de race later die middag.

Na een lange start procedure, waar veel media aandacht was voor team Streuer, mochten de teams vertrekken voor hun warm-up ronde. De start van team Streuer was super, en Bennie en Geert doken dan ook met een kleine voorsprong de Haarbocht in.

Tijdens de 1e doorkomst was de voorsprong op team Smits die de 2e plaats in handen hadden al een kleine 2 seconden. Bennie en Gerard hielden het tempo zeer hoog en liepen per ronde 1,5 seconden uit op de achtervolgers.  In de 6e ronde werd de snelste tijd van het weekend genoteerd, en was de voorsprong al tot 11 seconden opgebouwd, toen liet Bennie het tempo iets zakken. Team Streuer reed de race gecontroleerd uit en finishten na 14 ronden wederom als eerste.

Met dit resultaat, werd direct de Duitse titel veilig gesteld. Tijdens de podium ceremonie, mocht ook Geert met Bennie en Gerard richting het podium. En werd team Streuer als nieuwe Duitse kampioenen aangekondigd , en kwam er toch nog een goed eind aan een weekend die wat minder begon.

Team Streuer wil Gerard Daalhuizen heel erg bedanken voor z,n inzet dit weekend, knap gedaan valt niet mee om direct snel te gaan in een vreemde bak.

Dan willen we ook Arjan Portijk beterschap en een spoedig herstel wensen, hij ging enkele ronden na Bennie en Geert. In dezelfde bocht met stuurman Tassio Gall ook over de kop, en liep daarbij ook blessures op.

Voor Geert zit er de komende races helaas ook niks anders op dan de pitcrew van team Streuer te versterken. Het herstel van z’n hand blessure zal volgens de doctoren enkele weken in beslag nemen. Maar Geert kennende zal hij de laatste races van dit jaar hopelijk weer plaats nemen naast Bennie in de team Streuer LCR. GEERT, NAMENS HET GEHELE TEAM BETERSCHAP.