Nieuws

Team Streuer rijdt goede race tijdens IDM weekend Hockenheim

05/10/2016

Afgelopen weekend was team Streuer actief op het beroemde circuit van Hockenheim. Hier werd de laatste IDM-wedstrijd verreden voor het seizoen 2016. Tijdens het IDM-weekend op Assen was de IDM-titel al binnen gehaald, maar dat weerhield team Streuer er niet van om ook nog naar Hockenheim af te reizen.

Dit weekend waren de Nederlanders ook weer aanwezig, om voor de ONK-punten te strijden. Dit leverde wederom een mooi startveld op. Team Schlosser had zich voor dit weekend ook ingeschreven, dus aan tegenstand wederom geen gebrek.

Voorafgaande aan het weekend was het nog niet bekend hoe het weekend zou gaan verlopen. Zou Geert voldoende herstelt zijn om weer te kunnen passagieren? En hoe zou de conditie van Bennie zijn? Bij Bennie werd namelijk een tekort aan vitamine B12 geconstateerd, waardoor hij op dit moment vitaminespuiten krijgt.

Vrijdag: Vrije trainingen.
Doordat Bennie donderdagmiddag nog een vitaminespuit kreeg en Geert werk-verplichtingen had, werd er besloten om vrijdagochtend af te reizen naar Hockenheim. Dit betekende tevens dat er niet deelgenomen werd aan de vrije trainingen, die op de vrijdag gepland stonden.

Zaterdag: Kwalificaties
Behalve de ‘standaard’ technische keuringen van het span, kleding, helmen, e.d. moest Geert nu ook nog medisch gekeurd worden. Na de crash tijdens het IDM-weekend, waarbij hij 3 middenhandsbeentjes brak, kreeg hij een startverbod opgelegd. Deze keuring werd gelukkig ook met glans doorstaan.

De eerste kwalificatie werd gebruikt om de lay-out van het circuit op te nemen en te kijken of Geert het kon volhouden. Ook al was Geert dan wel medisch goedgekeurd, het moest nog maar blijken of hij de benodigde kracht en conditie nog had.

Tijdens de eerste kwalificatie werden er 16 ronden afgelegd en Geert gaf gelukkig aan dat hij voldoende kracht in zijn hand had om te kunnen passagieren.

Na afloop stonden we op een 9e plaats gekwalificeerd, maar dat vonden Bennie en Geert niet zorgwekkend. Gezien de rondetijden van de overige teams zou een rondetijd in de top 4 mogelijk moeten zijn.

Voorafgaande aan de tweede kwalificatie werd er nog een nieuwe achterband gemonteerd, want het zou nu toch wel moeten gebeuren.

In de 5e ronde werd een tijd neergezet van 1.33.7 wat een 3de startplek betekende. Hierna werd de sessie benut om wederom de nodige ronden te rijden om te kijken hoe Bennie en Geert er conditioneel precies voorstonden.
Er werden wederom 16 snelle ronden afgelegd en we keken vol vertrouwen uit naar de race op de race op zondag.

Zondag: Warm-up en race.
Gelukkig stond er zondag nog een warm-up op het programma, want tijdens deze sessie ontstond er probleem met de uitlaat. Het probleem werd nog tijdens de sessie opgelost en er werden uiteindelijk toch nog 3 snelle ronden verreden.

Tijdens de race kende team Streuer een zeer goede start. Het leek erop dat ze als 1e de eerste bocht indoken, maar team Schlosser stelde direct orde op zaken. Middels een uitremactie voor de 2e bocht kwam hierna team Sattler voorbij aan team Streuer. Bennie bleef Sattler volgen met de gedachte dat hij mogelijk wel een foutje zal maken, waarna Bennie hem voorbij zou gaan.
Tot aan de 8e ronde bleven de eerste 3 teams erg dicht bij elkaar en alles leek nog mogelijk te zijn. In de 9e ronde had team Streuer een probleem om een langzamer team in te halen. Hierdoor ontstond een gaatje ten opzichte van Sattler. Wat Bennie en Geert hierna ook probeerden, het gaatje werd niet kleiner. Sterker nog in de laatste ronden reed Sattler snellere rondetijden, waardoor de achterstand groter werd.

Uiteindelijk kwamen Bennie en Geert als 3e over de finishlijn. Zowel Bennie als Geert waren hier tevreden mee, dit mede omdat zij beiden niet topfit aan de start verschenen.

De volgende wedstrijd zal aankomend weekend plaatsvinden tijdens de BSB-wedstrijd op het TT-circuit in Assen.