Nieuws

Streuer ondanks crash en DNF met goed gevoel terug uit Le Mans

25/04/2018

Afgelopen weekend werd de eerste wedstrijd voor het wereld kampioenschap zijspannen verreden op het beroemde Bugatti circuit in Le Mans. Er stonden maar liefst 19 teams aan de start voor hun strijd om de wereldtitel. Bovendien zijn er meer dan vijf teams die een goede kans maken op deze titel; Reeves, Birchall, Païvarïnta, Holden, Stevens en natuurlijk onze Nederlandse trots Bennie Streuer. Drie weken geleden pakte hij met zijn passagier Rousseau twee maal de winst in Le Mans voor het Franse Kampioenschap. De verwachtingen waren tijdens dit openingsweekend van de WK dan ook hoog.

De vrije training op donderdag verliep redelijk. Streuer en Rousseau hebben niet veel ronden kunnen rijden vanwege een technisch probleem. Maar ze vonden vrijwel gelijk de oorzaak waardoor ze nog een paar snelle rondes konden maken. Het team sloot de dag tevreden af met een derde tijd. De kwalificaties gingen Streuer en Rousseau goed af. Vanaf het begin kon het team snelle rondetijden op de klok zetten. In de tweede kwalificatie besloot het team wederom een zachte achterband te monteren. Het doel hiervan was om uit te testen of deze zich goed genoeg zou houden voor de race. Streuer noteerde in deze kwalificatie de snelste tijd en de band zag er nog perfect uit, genoeg redenen dus om met hetzelfde type band in de race van start te gaan. Streuer en Rousseau kwalificeerden zich op een derde plaats, maar 0.8 seconden achter Reeves en 0.3 seconden achter Birchall. Het team startte zo hun eerste race vanaf front row, een mooi uitgangspunt voor de race.


Tijdens de race had Streuer een wereldstart; hij kon gelijk aansluiten op een tweede plaats vlak achter Reeves. Deze tweede plek wist hij een aantal ronden te behouden. Daarna kwam Birchall aan Streuer voorbij, maar Streuer kon hem goed volgen. Op minder dan een seconde afstand van Reeves gingen Birchall en Streuer met elkaar de strijd aan. Echter moest Streuer hen in de zevende ronde laten gaan vanwege een slechte achterband. Ondanks dat Streuer twee seconden per ronde moest inleveren, was hij vastberaden om zo veel mogelijk punten binnen te halen voor het kampioenschap. Helaas kon het niet zover komen, want al snel klapte de achterband uit elkaar waardoor het team crashte. Streuer en Rousseau spinden, vlogen ondersteboven en gleden tientallen meters op de kop over het asfalt. Gelukkig stonden zowel Streuer als Rousseau al snel overeind en bleken ze beiden achteraf niet meer dan een hoop blauwe plekken en schaafwonden te hebben. De helmen zijn echter afgeschreven, het chassis is beschadigd en de kuip en pakken zijn enorm geschaafd en ingedeukt. Met nog maar drie weken te gaan tot aan de volgende WK in de Slovakiaring moet het team hard aan het werk om alles weer op tijd klaar te krijgen. Bennie: “Ik baal ontzettend van onze crash. We hebben geen punten behaald tijdens onze eerste race en we hebben een hoop schade. Toch ben ik enorm tevreden met onze prestaties; we konden Reeves en Birchall goed volgen en we hebben laten zien dat we er bij zitten. Bovendien kan ik het verschil in motor ten opzichte van vorig jaar goed merken, de Kawasaki loopt perfect. Dit geeft ons een hoop vertrouwen voor de aankomende races en ik ben vastberaden om volgend weekend op het podium te eindigen.”