Nieuws

Succesvol weekend voor Streuer en Daalhuizen in Oschersleben

30/04/2018

Afgelopen weekend stond Bennie Streuer met zijn passagier Gerard Daalhuizen aan de start van het IDM/ ONK Oschersleben. Er was een sterk startveld met tweeëntwintig zijspannen.

De vrije trainingen en kwalificaties verliepen prima. Streuer en Daalhuizen zetten gelijk de eerste tijd neer en gaven deze niet meer uit handen.

De race van zaterdagmiddag vertrokken Streuer en Daalhuizen vanaf pole position. De eerste ronden lag het team tweede achter Kretzer. Maar na een aantal ronden ging Kretzer in de fout waardoor ze spinden. Streuer kon zo de leiding overnemen, maar werd al snel ingehaald door Sattler. Na een spannend gevecht moest Sattler het afleggen tegen Streuer, wat Streuer en Daalhuizen hun eerste podium van het jaar opleverde.

Zondag aan het einde van de dag werd de tweede race verreden. Sattler nam in de eerste ronden de leiding, maar werd al snel ingehaald door Kretzer. Streuer en Daalhuizen begonnen de race op een derde plaats, maar wisten Sattler al snel in te halen waarna ze de achtervolging op Kretzer inzetten. Streuer wachtte tot de laatste ronde en ging toen voorbij aan Kretzer. Hiermee wisten ze hun tweede race van het weekend te winnen.

Aankomend weekend rijden Streuer en Daalhuizen in Hengelo (GLD) voor het ONK. Zij hopen hier hun eerste positie in het ONK te kunnen verstevigen.