Nieuws

Kiene Bennie Streuer grijpt tweede plaats

09/07/2018

Door een slimme strategie hebben Bennie Streuer en Kevin Rousseau zondagmiddag de tweede plaats gegrepen in de Gold Race van de WK-wedstrijd op de Pannoniaring in Hongarije. Het betekende dat de stuurman uit Grolloo met een blij gevoel het weekend heeft afgesloten.

Zaterdag leek het daar nog niet op. Het was moeilijk de juiste banden te kiezen. Op het Hongaarse asfalt kregen de zijspanrijders moeilijk grip en ook Team Streuer kampte daarmee. Uiteindelijk werd de vijfde plaats in de Sprint Race op zaterdagmiddag behaald, maar echt tevreden was het Nederlands/Franse duo niet. “Ik moet maar eens goed nadenken hoe ik daar zondag mee om moet gaan”, liet Bennie Streuer zaterdagavond na de race weten. “Misschien dat andere rijders er ook last van hebben gehad, maar dat weet ik nu nog niet.”

Zondag is het tweetal met dezelfde bandencompound van start gegaan als zaterdag, maar de grip was beter en het leverde zijn beste WK-resultaat van dit seizoen op.

Dat ging overigens niet zonder slag of stoot. Gedurende de gehele race was Team Streuer in duel met de Engelse combinatie Blackstock/Rosney. “Dat was een mooi gevecht, alleen was ik bang dat mijn banden daardoor te snel zouden slijten. Toen heb ik vijf ronden voor het einde niet meer bij hem aangedrongen en wilde ik wachten tot de laatste ronde om aan te vallen. Ik hoopte dat mijn banden dan nog goed genoeg zouden zijn om hem te kunnen passeren. En het ging zoals ik dat had bedacht.”

De eerste plaats was onbereikbaar voor Streuer en Rousseau. De winst was weggelegd voor het Finse koppel Päiväirinta/Veräväinen. Overigens had Team Streuer het voordeel dat grote concurrent Birchall de finish niet haalde.

Bennie Streuer maakt zich nu op voor de volgende wedstrijd. Samen met zijn Nederlandse bakkenist Gerard Daalhuizen uit Kockengen rijdt hij zondag 8 juli op het circuit Zolder een IDM/ONK race.