Nieuws

Streuer en Rousseau tanken vertrouwen

25/09/2019

Met twee vierde plaatsen tijdens de zijspanrace bij de British Superbike op het TT Circuit Assen, hebben Bennie Streuer en Kevin Rousseau weer vertrouwen kunnen tanken. De Kawasaki krachtbron van het zijspan deed dit weekend wat die moest doen, heel blijven en goede tijden realiseren. In de kwalificatie liet dat nog iets te wensen over, maar tijdens de twee races draaide de combinatie weer als vanouds. Een flinke opsteker ten opzichte van de voorgaande races.

In de eerste race, zaterdagmiddag, ging het voorspoedig. In een prachtige race streed Bennie Streuer tot op de streep mee om podiumplekken. Lang reed de man uit Grolloo, die als vijfde startte, op de vierde plaats. Drie ronden voor het eind klom hij naar positie drie. Weer een ronde later verschalkte Streuer ook het duo Ellis/Richardson, waarmee de tweede plek binnengehaald werd. Maar in de laatste bocht ging het fout. “Ik had geen remmen meer. Een van de schijven was krom getrokken en moest alles op alles zetten de laatste bocht goed in te steken. Dat lukte niet en toen kwamen de twee concurrenten mij voorbij. Maar eigenlijk maakt mij dat niet uit, want ik ben gewoon blij dat de machine heel bleef. Wanneer ik een goede start zou hebben, kan ik Reeves denk ik wel volgen. Dit geeft om ieder geval vertrouwen.”

Dat vertrouwen konden Bennie Streuer en Kevin Rousseau zondag vasthouden. Het duo klom op van de vijfde plek bij de start naar plaats twee en die positie werd een aantal ronden vastgehouden. Echter net als zaterdag speelden de remmen iets op. Bij het aanremmen van bochten kreeg het span enige onbalans, waardoor Streuer toch weer enkele plekken moet inleveren en uiteindelijk, net als zaterdag, opnieuw vierde werd. “Toch geeft het mij vertrouwen dat de snelheid in de machine blijft”, aldus Streuer, die zich nu gaat voorbereiden op de IDM-race op Hockenheim, komend weekend.


Foto: Henk Teerink