Nieuws

Streuer sluit met tweede plek IDM af

08/10/2018

Met de vierde plaats op zaterdag en de tweede op zondagmiddag heeft Bennie Streuer (Grolloo) met bakkenist Gerard Daalhuizen (Kockengen) het IDM seizien 2018 afgesloten. Tijdens de slotrace op het circuit Hockenheim in Duitsland keek de Drenthe zijspancoureur vooral tevreden terug op de race van zondag. Daarin streed hij volop mee om de overwinning, maar de Duitse combinatie Kretzer/Bosch wilde niet wijken, hield in de bochten de deur voor Streuer dicht en kon met 0.6 seconden voorsprong als eerste over de finish gaan. Op hun beurt wisten Streuer en Daalhuizen Roscher en Burkard achter zich te laten. Daardoor sloot Streuer het seizoen met een prima podiumplek af. Hij legde in de eindstand van het IDM beslag op de tweede plaats. Verleden jaar wist hij de IDM titel nog te grijpen.

"Dit jaar heb ik niet alle races meegedaan omdat ik tegelijk een WK race had en die liet ik voorgaan. Daarnaast ben ik een keer benadeeld omdat concurrent Sattler twee races met een onreglementair blok reed en slechts eenmaal gediskwalificeerd werd."

Dit weekend was bij iedereen de zaak in orde en de tweede plek gaf Streuer dan ook voldoening.

"Mijn rondetijden waren prima en wanneer Kretzer een gaatje had laten vallen, zou ik bij hem weggereden zijn, want ik merkte dat ik sneller was. Maar met deze tweede plek en de tweede plaats in de eindstand ben ik content", aldus de zijspancoureur.

Het seizoen zit er voor Streuer nog niet op, want komend weekend wacht hen de laatste race van dit seizoen. Die wordt verreden op het Duitse circuit Oschersleben.