Over Team Streuer

Geschiedenis team Streuer.

Bennie Streuer is in 2007 begonnen met zijspanracen. Met zijn toenmalige passagier Mickel Luchtmeier heeft hij in dat eerste jaar deelgenomen aan het Open Nederlands Kampioenschap. Het duo eindigde op een niet onverdienstelijke 6eplaats. Aan het einde van dat jaar hebben Bennie en Mickel besloten om niet samen door te gaan.

Kees Endeveld heeft vervolgens de plaats van Mickel overgenomen. Kees is ook in 2007 begonnen met zijspanracen en heeft met diverse rijders in veel verschillende kampioenschappen gereden. Bennie en Kees raceten in 2008 voor het eerst samen. In dat jaar deden zij mee aan alle ONK-races en daarnaast aan 2 races voor het Duits kampioenschap. Het eerste podium was een feit in Hengelo. Helaas werd het team door menig mechanisch probleem dat jaar 7e in het Nederlands Kampioenschap.
In 2009 kregen Bennie en Kees de kans om het Wereld Kampioenschap te rijden. Deze kans hebben ze gegrepen en daarbij werden 9 WK-punten hun deel. Het Nederlands Kampioenschap was met 2 overwinningen in Assen en een podiumplek in Hengelo ook zeker geslaagd te noemen.
2010 bracht team Streuer de eerste nederlandse titel. In het WK eindigden ze op de 14e plaats. Op nederlandse bodem werdt twee keer gewonnen, een keer in Assen en in Oss. Maar er waren ook dieptepunten dit jaar want in Oss gingen Bennie en Kees ondersteboven de sloot in, gelukkig kwamen zij er beiden zonder kleerscheuren van af. Tijdens het wk kwam het hoogtepunt in Croatie met een mooie 7e plaats. 
Ook in 2011 zijn de doelstellingen weer behaald. In het ONK behaalde Bennie en Kees weer de titel. In Oss en Spa werdt de combinatie nog even op zijn kop gelegd maar dit weerhield het team niet van de titel. De mooiste overwinningen van dit jaar kwamen in Assen. tijdens de Rizla racing day werdt er gewonnen na een zenuwslopende wedstrijd voor 60.000 man. Tijdens de race of the champions moesten Bennie en Kees achteraan starten. Toch wordt de race gewonnen en een persoonlijk record neergezet. tijdens dit weekend werdt ook bekend gemaakt dat Team Streuer is uitgeroepen tot team van het jaar 2011. Iets wat nog nooit eerder is gelukt door een zijspan team. Het WK werd afgesloten op een 6e plaats in de eindstand met als beste resultaat Rijeka met een 5e plaats.

In 2012 namen  Bennie en Kees halverwege het seizoen afscheid van elkaar als teamgenoten. Bennie reed het seizoen uit met bakkenist Freek Dirksen en behaalde voor de derde keer op rij het Nederlands Kampioenschap. In het WK werd een tiende plaats in de eindrangschikking behaald.

Bennie is voor het seizoen 2013 gestart met Geert Koerts. Geert had als motorcrosser enige ervaring, maar als bakkenist een stuk minder. Bennie en Geert hebben in het verleden aan een aantal trainingen meegedaan. Dit beviel dusdanig goed dat besloten werd om samen een team te vormen.

Seizoen 2013 kenmerkt zich in zowel diepte- als hoogtepunten. Dieptepunten waren er doordat erin het begin van het seizoen erg veel motorische problemen zich voorgedaan hebben. Een ander dieptepunt was de crash tijdens de laatste WK-wedstrijd op Le Mans. Tijdens de crash werd Geert uit de bak geslingerd waarbij zijn schouder uit de kom schoot. Hoogtepunten waren er doordat eigenlijk op elke baan de PR-tijd verbeterd is. Tevens werd er een 5de plaats tijdens de WK-wedstrijd in Kroatie en een 5de plaatst tijdens de TT in Assen behaald.We zijn als 4de geëindigd in de ONK-stand en 8ste geëindigd in de WK-stand. Hier dient weliswaar bij vermeld te worden dat wij zonder de motorische problemen hoger waren geëindigd. Tevens hebben wij diverse ONK-wedstrijden moeten missen doordat er gelijktijdig WK-wedstrijden werden verreden.

Al met al kijkt Team Streuer tevreden terug op het seizoen 2013. We hebben laten zien dat we strijdlustig zijn. We hebben het hoofd niet laten hangen in de tijden dat het iets minder ging.

In 2014 zal het team ongewijzigd blijven. We hopen de resultaten van seizoen 2013 in het seizoen 2014 te kunnen verbeteren.