Nieuws

Zieke Bennie Streuer toch derde op de Lausitzring

28/05/2019

Het zat Team Streuer afgelopen weekend totaal niet mee. Op de Duitse Lausitzring, waar de eerste IDM-race van het seizoen werd verreden, kampte Bennie Streuer met een plotseling opkomende griep. Hij reed zaterdag nog wel de kwalificatie, maar zag zaterdag aan het einde van de middag af van de eerste van de twee races van het weekend. Zondag startte hij wel in race twee en behaalde de derde plaats.

Op vrijdagavond voelde de coureur uit Grolloo dat het niet goed ging. “Ik voelde mij plotseling slap worden en binnen een uur had ik behoorlijk koorts. Zaterdag, toen de kwalificatierace werd verreden, voelde ik mij ook totaal niet lekker, maar wilde toch rijden. Uiteindelijk heb ik dat wel gedaan, maar in de race aan het eind van de middag, kon ik niet meer starten. Zo slap voelde ik mij.”

Ook zondag ging het niet florissant, maar uiteindelijk bracht Bennie Streuer zijn machine samen met bakkenist Kevin Rousseau toch aan de start voor de race.

“Ik wist dat er geen topklassering voor mij in zat, maar ik wilde toch rijden. De start was slecht en ik had direct in de gaten dat ik de beste combinaties niet kon volgen. Wel wist ik redelijk aansluiting te houden, ook toen de Duitser Sattler bij mij kwam aandringen. Ik heb alles gedaan om hem achter mij te houden en dat lukte. Dat ik derde ben geworden is eigenlijk een wonder. En met deze derde plaats ben ik ook erg tevreden”, aldus Bennie Streuer na afloop.
De winst op de Lausitzring ging naar de Engelse combinatie Reeves/Wilkes.

Streuer en Rouseau maken zich nu op voor de twee races, aankomend weekend op het TT Circuit, tijdens de Ducati Club Races.

Foto: Damon Teerink