Nieuws

Tweemaal podium voor Team Streuer in Zolder

26/06/2019

Met de derde plaats op zaterdag en de tweede op zondag is Bennie Streuer met zijn Franse bakkenist Kevin Rousseau tevreden teruggekeerd van het Circuit Zolder in België. Op de Omloop van Terlamen moest Team Streuer de winst in beide races van het IDM/ONK laten aan de combinatie Reeves/Wilkes. In de trainingen kwalificeerden Streuer en Rousseau zich als zesde. Er had meer ingezeten, maar twee sensoren werkten niet goed, waardoor de motor niet optimaal liep.

Dat was ook in de eerste race, waarbij zowel 600cc als 1000cc zijspannen in de baan waren, zaterdagmiddag het geval. Na een chaotische start, waarbij veel spannen elkaar in de weg reden, wist Streuer op te klimmen naar de derde plaats, direct achter Team Schlosser. Na enkele duels met de Duitser wist Streuer door te stoten tot de tweede plaats, maar verloor die plek toch weer aan Schlosser. “Met hangen en wurgen kon ik in zijn buurt blijven, maar ik heb er voor gekozen me te richten op plek drie en dat is gelukt”, aldus Bennie Streuer.

In de tweede zijspanrace, zondagmiddag, was er opnieuw een rommelige start en eerste ronde. In het middenveld reden enkele combinaties tegen elkaar en belandden op en naast de baan, waardoor de wedstrijd werd stilgelegd. Na de herstart, waarbij Streuer in de tang werd genomen door enkele 1000cc machines, klom de coureur uit Grolloo op vanaf de negende plaats naar de derde. Hij ging flink in de slag om de tweede positie met Markus Schlosser, waarbij zij beurtelings op de tweede plek reden. “Dat was een mooi gevecht. We passeerden elkaar diverse malen en de laatste maal dat ik Schlosser voorbij kon gaan, wist ik direct een paar seconden op hem te pakken. De motor liep zondag prima en zo kon ik uiteindelijk tweede worden”, zei Streuer na afloop.

De eerste plek zat er niet in. Daarvoor waren Reeves en Wilkes te snel. “Maar”, zo liet Streuer weten, “ik reed zondag wel de snelste ronde. Sneller dan Reeves en daar ben ik blij mee.” Op de streep had de Britse combinatie ruim vijf seconden voorsprong op Streuer en Rousseau. De komende dagen vertrekken Bennie Streuer en Kevin Rousseau naar Hongarije. Daar wordt op de Pannoniaring komende zaterdag en zondag de tweede WK-wedstrijd van dit seizoen verreden.

Foto: Henk Teerink