Nieuws

Team Streuer scoort zevende en vijfde plaats in Hongarije

02/07/2019

Team Streuer heeft op de Pannonia Ring in Hongarije de twee WK-races niet geheel voldaan kunnen afsluiten. Problemen met de elektronica van zijn machine zorgden ervoor dat de resultaten niet optimaal waren. In de sprintrace zaterdag werden Bennie Streuer (Grolloo) en bakkenist Kevin Rousseau (Frankrijk) zevende en in de Goldrace van zondag werd het duo vijfde.

Tijdens de eerste kwalificatie kwamen dezelfde problemen naar boven als een week geleden op het circuit van Zolder tijdens de IDM-races. De motor hield qua snelheid in, zodat de tijden die Bennie op de klokken zette te wensen over lieten. Vanaf de zevende startplaats begon hij met Rousseau aan de sprintrace. Door iets te veranderen in het elektronische circuit van zijn machine had Streuer gehoopt dat het euvel was verholpen, maar tijdens de wedstrijd keerde het mankement terug.

“Ik merkte dat de uitlaten te warm werden. Voor mij een teken dat het waarschijnlijk aan een sensor van de airbox ligt. Ik ben blij dat de problemen niet geleid hebben tot een kapot motorblok”, zei Bennie Streuer over zijn eerste wedstrijd.

De tweede wedstrijd, de Goldrace op zondag, ging beter. Die werd met de vijfde plaats afgesloten. Gedurende de race werden Streuer en Rousseau doorlopend belaagd door het Britse duo Christie/Christie, maar het lukte hen niet het gat met Streuer te dichten. Team Streuer wist het Engelse tweetal twee seconden voor te blijven en dat was genoeg om de vijfde plaats veilig te stellen.

Voor Bennie Streuer is het nieuwe elektronicaprobleem wel aanleiding om de zaken te veranderen. "Voor de volgende WK-race, op het circuit van Oschersleben 20 en 21 juli, wil ik alle elektronica vervangen. Ik hoop dan weer echt om de ereplaatsen te kunnen meedoen.”

Foto: Mark Walters