Nieuws

Team Streuer vijfde en na aanrijding uit de strijd in hoofdrace op Oschersleben

22/07/2019

Het was zondagmiddag een fikse teleurstelling voor Bennie Streuer bij de zijspan Grand Prix van Oschersleben in Duitsland. Direct na de start werd zijn span tweemaal aangereden. Eerst in de eerste bocht en daarna door de Duitse combinatie Christie in de tweede bocht. Toen brak een steun van de ophanging van de kuip af, waardoor de coureur uit Grolloo met zijn bakkenist Rousseau lang niet meer voluit kon gaan. In de zeventiende ronde zakte de stroomlijnkuip geheel op de grond en moet Streuer de strijd noodgedwongen staken. Zaterdag had hij nog een vijfde plaats behaald in de Sprint Race van de WK wedstrijd op het circuit van Oschersleben.

Het ging zondag in de Gold Race vanaf de start niet voorspoedig. “Eerst werd ik aangetikt, maar kon ik nog wel verder, maar toen ik in de tweede bocht hard aangereden werd door Christie en Christie, ging het verkeerd. Er brak een steun af, waardoor het voorste deel van de stroomlijnkuip naar beneden zakte. Ik heb er de gehele race problemen door gehad bij het sturen.”

De coureur uit Grolloo was na afloop nog flink pissig op zijn collega. “Ik heb gewoon veel schade. Dat komt door het roekeloos rijden van Christie. Ik heb lang geprobeerd door te rijden, maar drie ronden voor het einde zakte de kuip tot op de grond, toen was het voorbij”, aldus Streuer. De kans om via de races in Oschersleben beste Nederlander in het WK te worden, werd daarbij om zeep geholpen. “Dat is echt balen”, vertelde Streuer na afloop.

Zaterdag ging het nog wel redelijk goed, hoewel de machine van Streuer en Rousseau niet optimaal liep. “Ik kwam niet echt op topsnelheid. Ik had nog wel een mooie strijd met Schlosser en wanneer mijn machine optimaal zou lopen, was ik hem voorbij gegaan en vierde geworden.”

De Drentse coureur vocht doorlopend een duel uit met de combinatie Schlosser/Fries. Hoewel Schlosser in de kwalificatie twee seconden sneller was dan Streuer, bleef de coureur uit Grolloo aan het achterwiel en zo ontspon zich een fraaie wedstrijd tussen de twee. Drie maal bracht Streuer zijn machine naast die van de Duitsers, maar tijdig sloten zij de deur. Op de finish was het verschil slechts zestiende van een seconde, in het voordeel van Schlosser, die vierde werd. Streuer en Rousseau moesten genoegen nemen met de vijfde plaats.

De eerstvolgende WK race is op zondag 18 augustus op het TT Circuit, tijdens de GAMMA Racing Day.