Nieuws

Dubbele tweede plek voor Team Streuer tijdens IDM in Schleiz

29/07/2019

Met twee tweede plaatsen is het zijspanduo Bennie Streuer / Kevin Bousseau zondagavond laat uit het Duitse Schleiz teruggekeerd. Op dat circuit werd de vijfde IDM/ONK wegrace verreden en Team Streuer pakte beide malen in hun 600cc klasse de tweede plek. In totaal stonden er twintig spannen aan de start, waarvan acht 600cc en twaalf 1000cc combinaties. In de eerste race, aan het eind van de zaterdagmiddag, ging het voor Streuer en Rousseau zonder problemen. Het duo reed vanaf de start een gecontroleerde race. Stuurman Streuer moest wel afrekenen met diverse 1000 cc coureurs, maar de inhaalacties van de Drents/Franse combinatie leverden geen noemenswaardige problemen op. “Het was door die inhaalacties wel een boeiende wedstrijd”, aldus Bennie Streuer. “Ik denk dat we wel zeven of acht maal van positie zijn gewisseld. Dat zijn mooie momenten in de race.” Streuer reed in race één ook de snelste ronde van de dag en dat stemde hem tot tevredenheid.

In race twee, zondagmiddag, ging het duo voortvarend van start. “De eerste ronden gingen zoals het moest. Wij konden direct wat meer afstand nemen van de 1000cc machines. Later in de race kreeg ik te maken met onregelmatigheden in de elektronica. Dat is een euvel dat ik al eerder dit seizoen tegenkwam, op het circuit van Zolder. Toen heb ik alles vernieuwd en nu haperde het opnieuw. Dat gebeurt wanneer ik de motor helemaal op topsnelheid laat draaien. Waar het euvel door wordt veroorzaakt weet ik niet. In ieder geval ga ik de elektronica helemaal nakijken.”

Het gevolg van het elektronische mankement is dat de uitlaten van de machine van Streuer en Rousseau niet goed meer gekoeld worden. “Aangezien ik met mijn beide voeten naast die uitlaten lig, kreeg ik last van enorme brandblaren bij mijn enkels. Ik heb gelukkig nog wel kunnen uitrijden, maar ik heb er nog steeds erg veel last van”, aldus Streuer maandagmiddag. Op het circuit had de rijder uit Grolloo al een arts geraadpleegd en deze week zal hij opnieuw op doktersbezoek gaan. “Ik weet dan ook nog niet of ik over twee weken de ONK/IDM in Most zal kunnen rijden.”

De vriendin van Bennie Streuer, Ilse de Haas, kwam ook aan de start van de zijspanrace in Schleiz. Zij eindigde zaterdag met haar bakkenist Ferry Segers in de 600cc klasse als achtste en zondag stuurde ze naar een zevende plaats. De beide races werden gewonnen door de Britten Reeves/Wilkes.

Fotografie: Henk Teerink