Nieuws

Team Streuer vijfde in WK-race tijdens Gamma Racing Day

21/08/2019

Bennie Streuer en Kevin Rouseau hebben zondag op het TT Circuit Assen de vijfde plaats behaald in de WK-race voor zijspannen. Tijdens de GAMMA Racing Day wisten Streuer en zijn Franse passagier zich bij de beste vijf te scharen, maar het duo kon zich niet bemoeien met de strijd om de podiumplaatsen.

In de eerste twee ronden wist de Drentse stuurman zijn grootste WK concurrenten Reeves/Wilkes, Birchell/Birchell en Païvarinta/Veravainen nog redelijk te volgen, maar in de derde ronde leek de motor iets in de houden. Het resulteerde er in dat Streuer, die toen vierde lag, zakte naar de vijfde plek. Een aantal ronden later werd hij opnieuw gepasseerd en lag Streuer zesde, maar die plek kon hij verlaten en weer opklimmen naar plek vijf. Toch waren de rondetijden niet constant. “Ik weet niet waar het aan ligt”, liet de coureur uit Grolloo na afloop weten. “Ik ga maandag de motor direct op de testbank zetten, want zo heeft het geen zin om naar de volgende WK race te gaan. Die is komend weekend in Kroatie.”

Streuer was bepaald niet tevreden over zijn eigen prestatie en was teleurgesteld. Hij had zich meer voorgesteld van de enige WK-race op “zijn eigen” circuit in Assen. “Ik hoop dat de testbank uitkomtst biedt, want ik wil weten waardoor de motor hapert. Ik kom niet aan de rondetijden die ik normaal moet rijden”, aldus Streuer.

Foto: Mark Walters