Nieuws

Voorlopige wedstrijdkalender Team Streuer 2020 bekend

09/03/2020

Afgelopen winter werd bekend dat Bennie Streuer in het seizoen 2020 aan de start zal staan met zijn vriendin Ilse de Haas als passagier. Streuer en De Haas worden onderdeel van het Duitse Bonovo Action team. Het team waarin ook de duo’s Reeves/ Rousseau en Sattler/ Remmé rijden. Daarnaast maakt Streuer de overstap gemaakt van een LCR Kawasaki naar een Yamaha in een Adolf RS frame. Het duo Streuer/ de Haas gaat in het seizoen 2020 de volledige WK-cyclus rijden, alsmede het volledig seizoen voor het Duits kampioenschap IDM.
 
Seizoensvoorbereiding
Deze winter is Bennie Streuer met zijn teammaten Tim Reeves en Josef Sattler druk bezig geweest om de nieuwe zijspannen op te bouwen. De frames zelf zijn gebouwd door de fabriek Adolf RS. Maar daarna begint het pas; het inbouwen van het motorblok, de water- en olieleidingen maken, de uitlaat pas maken, handgrepen maken etc. Daarnaast is het team naar Wintex in Oostenrijk geweest om nieuwe pakken te laten aanmeten.
 
De zijspannen zijn opgebouwd met hetzelfde materiaal als waar Reeves afgelopen jaar wereldkampioen mee is geworden. De nieuwste Yamaha R6 is ingebouwd en het zijspan wordt voorzien van een MoTeC computer en kabelboom. De teams worden ondersteund door een data engineer.
 
Voorjaarstraining
Begin februari gaat Bonovo Action op pad voor de eerste training. Van 3 tot en met 5 februari trainen de teams op het Spaanse circuit Cartagena. Dit zal de eerste test worden met het nieuwe zijspan. De test is dan ook vooral bedoeld om te kijken of alles werkt en om het zijspan optimaal af te stellen.
 
Na Cartagena zijn er nog een paar weken om eventueel de laatste aanpassingen te doen. Eind maart vertrekt het team naar het Franse circuit Val de Vienne waar zij van maandag 23 tot en met donderdag 26 maart trainen. Donderdagavond reist het team door naar het Franse Bugatti circuit in Le Mans. Deze wedstrijd voor het Franse kampioenschap wordt als training gebruikt voor de eerste WK wedstrijd die twee weken later plaatsvindt in Le Mans.
 
Kalender
De voorlopige FIM is inmiddels bekend gemaakt. Er staan acht raceweekenden op het programma in zeven verschillende landen. Opvallend is dat de WK wedstrijd in Nederland dit jaar tijdens de British Superbikes verreden wordt, een druk bezocht weekend met spannende races van hoog niveau!